Mutare importantă pe piața bancară din România – Banca Transilvania ar urma să cumpere OTP Bank

Potrivit Bloomberg, Banca Transilvania se află în faza avansată a discuțiilor pentru achiziționarea subsidiarei din România a băncii maghiare OTP Bank Nyrt.

Acest demers ar marca o depășire a ofertei propuse de Raiffeisen Bank International AG, rivalul austriac al Băncii Transilvania.

Banca Transilvania, cea mai mare instituție de credit din România în funcție de active, împreună cu OTP din Ungaria, își propun să finalizeze negocierile până la finalul anului.

În luna octombrie, Banca Transilvania a anunțat că este interesată să achiziționeze active bancare, fără a face însă vreo confirmare oficială privind oferta sa pentru divizia românească a OTP.

Recent, în România, s-au înregistrat mai multe tranzacții bancare, odată cu eforturile creditorilor occidentali de a-și extinde prezența în această regiune și de a profita de oportunitățile de creștere economică mai accentuată din Europa de Est.

Analistul de capital Concorde Hai Thanh Le Phuong estimează că valoarea subsidiarei OTP din România ar putea ajunge la aproximativ 400 de milioane de euro (sau 431 de milioane de dolari).

Această tranzacție ar reprezenta un pas semnificativ pentru Banca Transilvania, o instituție de credit fondată de antreprenori locali și sprijinită de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, consolidându-și astfel poziția de lider pe piața bancară din țară.

sursa: realitatea.net