Negocieri dure la Guvern: câți bani vor primi, de fapt, angajații din Educație

La Ministerul Educației au avut loc o serie de negocieri pe Legea Salarizării și a fost discutată problema angajaților din Educație. Sindicaliștii înaintat un plan Guvernului, iar acum se așteaptă discuțiile cu premierul Marcel Ciolacu.

Mesajul transmis de liderii sindicali către profesori:

”Stimati colegi,

Azi a avut loc o intalnire de lucru, pentru Legea Salarizarii, la sediul ministerului nostru.

Din partea sindicatelor au participat S. Hancescu, G. Purcaru S. Tiplea si I. Zoican (FSLI), M. Nistor, I. Barbu, D. Neacsu, G. Ghelmez si o doamna jurist (FSE Spiru Haret), A. Hadar, A. Mazare si M. Butu (FNS Alma Mater).

Discutiile au fost purtate avand la baza OUG nr. 57/2023 si grilele agreate de Ministerul Educatiei, grile trimise la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.

Propunerea federatiilor sindicale a fost de aplicare a OUG 57/2023, pentru personalul didactic si didactic auxiliar din universitati – 50% din diferenta intre propunerea inaintata la MMSS si salariul aflat in plata.

Pentru personalul nedidactic / administrativ din sistemul de invatamant si pentru personalul din alte familii ocupationale dar care isi desfasoara activitatea in invatamant, federatiile au propus o crestere salariala bruta de 300 lei, incepand cu 01.01.2024, la gradatia 0.

Se asteapta intalnirea dintre presedintii federatiilor si domnul P.M. Marcel Ciolacu, pentru discutarea eventualelor propuneri din partea Guvernului Romaniei.”, se arată în mesajul intrat în posesia STIRIPESURSE.RO.