Noi dotări la UPU Brașov

Consiliul Judeţean a contractat furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unui bronhoscop flexibil care să întregească dotările de ultimă oră ale Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean.

Este vorba despre ultimul echipament cumpărat din fondurile acestui proiect, ce au totalizat 6.793.628,72 lei, accesate în anul 2019 în cadrul POR 2014-2020.

Unitatea de Primiri Urgențe a fost deja dotată cu 18 tipuri de echipamente și aparatură medicală de înaltă performanță, totalizând 83 de obiecte, între care se numără un computer tomograf, un aparat radiologic digital fix și unul mobil, tărgi pentru resuscitare, un echipament pentru intubație dificilă, sisteme de livrare a gazelor medicale şi monitoare.

Suplimentar, în urma economiilor realizate în cadrul procedurilor de achiziţie administraţia judeţeană a procurat în acest an încă 5 echipamente, trei fiind deja funcţionale la UPU – un sistem de transport pneumatic, un ecograf şi un bronhoscop rigid, iar un sistem de depozitare inteligentă a medicamentelor urmând să fie livrat în aceste zile.