Noile cișmele din Brașov – cu sistem de reducere a consumului de apă și adăpătoare pentru câini

În prima etapă vor fi înlocuite cele 24 de cișmele existente, după care programul va fi extins și în alte zone intens circulate, fiind vizate terenurile de sport, locurile de joacă și parcurile.

Primăria Brașov a început, în această săptămână, înlocuirea cișmelelor existente cu unele care nu doar că reduc semnificativ consumul de apă, dar sunt prevăzute și cu adăpătoare pentru câini, astfel încât brașovenii care își scot la plimbare animalele de companie să nu mai fie nevoiți să care apă pentru acestea.

Următoarea etapă este cea de extindere a rețelei de cișmele, astfel încât să acopere cât mai mult din nevoile brașovenilor. Sunt vizate terenurile de sport, locurile de joacă și alte zone de agrement.

Deja au fost înlocuite cișmele din Parcul Titulescu, cele din fața Rectoratului, de la parcul Eroilor, Parcul Trandafirilor și Parcul Tractorul.

În următoarele zile vor fi înlocuite cele din scuarul Berzei, pietonal Piața Astra, b-dul Ștefan cel Mare, pietonal Valea Cetății și Lacul Noua.

Primăria Brașov a achiziționat două modele de cișmele, ambele cu adăpătoare pentru câini

Valoarea totală a contractului este de 240.140 de lei, la care se adaugă TVA.

Primul model, din care au fost deja montate 7cișmele dintr-un total de 12, sunt din oțel zincat la cald și vopsit cu aspect tip ,,lovitură de ciocan”. Cișmeaua este dotată cu două robinete metalice cu temporizator pentru controlul debitului de apă și două cuve metalice dispuse de-o parte și de alta a corpului central, executate din oțel inoxidabil finisat satinat, dotate cu sistem de preaplin. Ele sunt situate în partea superioară, pentru uzul persoanelor, și în partea inferioară, pentru uzului animalelor.

Celelalte 12 cișmele, din al doilea model, sunt executate integral din oțel zincat la cald și vopsit în câmp electrostatic cu vopsea pulbere termorezistentă în culoarea gri. Acest model are cuvă în partea inferioară, și este dotat cu două robinete metalice, temporizate, pentru controlul debitului de apă.