Nou record de CANICULĂ: temperatura a depășit 58 de grade în Rio de Janeiro! 15 state ar putea deveni nelocuibile din cauza ÎNCĂLZIRII GLOBALE

Un nou record de caniculă s-a înregistrat la Rio de Janeiro, unde temperatura a trecut de 58 de grade Celsius. Specialiștii spun că mai multe țări vor deveni nelocuibile din cauza încălzirii globale.

Miliarde de oameni vor fi nevoiți să se mute. 

Mai multe regiuni din Brazilia se confruntă cu un val de caniculă extremă. Institutul național de meteorologie a plasat 15 state, inclusiv capitala Brasilia, sub alertă maximă.

Este insuportabil pentru oameni să lucreze afară pe vremea asta. Încerc să ajung dimineața ca să pot să plec mai devreme, pentru că după ce apare soarele este mai rău„, spune o femeie.

Nu doar Brazilia resimte din plin efectele încălzirii climatice. Specialiștii spun că dacă temperatura globală va crește cu 1,5 grade Celsius, viața în anumite țări va deveni imposibilă.

Temperaturile globale sunt acum mai ridicate decât au fost în timpul fenomenului El Nino din anii 1980. Trendul global continuă să crească, nu cred că mai putem vorbi despre normalitate, pentru că va continua să se schimbe, să fie mai cald. Aceasta nu mai este o vreme normală ca în trecut, este o consecință a schimbărilor climatice„, a afirmat John Nairn, expert Organizația Meteorologică Mondială.

Pe valea Indului, de exemplu, aproximativ 2,2 miliarde de oameni din India și Pakistan vor fi nevoite să se mute. De asemenea, vor fi afectați 1 miliard de oameni din estul Chinei și 800 de milioane din Africa subsahariană. Fenomenul s-ar putea extinde în SUA, Australia și chiar și Europa.

În 2023 am avut partea de cea mai fierbinte vară din istorie. Sute de mii de persoane și-au pierdut viața. Cercetătorii spun că numărul victimelor va crește pe măsură ce temperatura globală va crește.