Numărul infectărilor cu COVID a explodat! Alertă în spitale – Medicii trag un semnal de alarmă

Este alertă în întreaga țară din cauza exploziei cazurilor de COVID.

În ultimele două luni numărul infectărilor a crescut de peste 25 de ori, iar ultimul bilanț arată că săptămâna trecută au fost raportate peste 11.000 de cazuri, iar peste 900 de persoane sunt internate. Medicii de familie spun că 9 din 10 persoane sunt depistate pozitiv în urma testării și au fost luate și primele măsuri în unele spitale. La Spitalul Județean din Satu Mare masca de protecție este din nou obligatorie în interiorul unității. 

Medici spun că în această perioadă este foarte important să respectăm măsurile de igienă și, de asemenea, la primele simptome specifice virusului SARS-CoV-2 sau la primele simptome specifice unei gripe sau unei răceli să ne testăm și să contactăm imediat medicul de familie, având în vedere că deja s-au înregistrat peste 11.000 de cazuri de infectare săptămâna trecută. În plus de asta, ne aflăm și în plin sezon virozelor.

Zilnic, medicii de familie spun că 9 din 10 pacienți testați sunt infectați cu SARS-cOv-2, iar la unitățile medicale sunt peste 100-150 de prezentări la Camera de gardă în fiecare zi. 

Doar la Matei Balș, 20% dintre cei care se prezintă în fiecare zi rămân internați

Dacă facem o comparație cu luna iulie, vedem că în perioada 10-16 iulie au fost înregistrate 430 de cazurid e infectare cu coronavirus, iar in perioada 11 septembrie –11.226 de cazuri

Medicii recomandă purtarea măștii de protecție in spatiile aglomerate, pentru a evita răspândirea virusului. De asemenea, sunt unități medicale unde masca de protecție este din nou obligatorie. Spunea și ministrul Sănătății Alexandru Rafila ca recomandă purtarea măștii, ca nu vor fi introduse restricții, însă este important să ne protejam.

Specialiștii spun că această explozie a cazurile de COVID este pusă și pe seama noilor variante ale OMICRON, dar și pe seama faptului că au început școlile și că ne aflăm și în plin sezon al virozelor. Cel mai probabil în următoarele 2 săptămâni vom observa o descreștere a cazurilor.