O nouă sesiune de admitere în unitățile de învățământ postliceal ale MAI. Aproape 2.900 de locuri pentru agenți de poliție, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră

MAI scoate la concurs aproape 2.900 de locuri pentru agenți de poliție, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră. Înscrierile încep astăzi.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) scoate la concurs 2.880 de locuri la școlile de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și pompieri. Înscrierile încep mâine, iar doritorii se pot înscrie exclusive online.

Înscrierile se pot face în perioada 18 octombrie – 5 noiembrie 2023, exclusiv înformat electronic, iar documentele necesare pentru dosarul de recrutare trebuie depuse până la data de 24 noiembrie 2023.

Documentele pentru dosarul de recrutare pot fi depuse până cel târziu la data de 24 noiembrie, iar evaluarea psihologică a candidaților va fi realizată în conformitate cu Dispoziția directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuții de recrutare.

Susținerea probei de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 7 – 13 decembrie 2023, pe 16 decembrie fiind programată susținerea probei de evaluare a cunoștințelor.

Informații suplimentare privind înscrierea, procesul de recrutare și susținerea examenelor găsiți AICI.

În sesiunea de concurs curentă sunt disponibile 2.880 de locuri, distribuite astfel:

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina -1.340;

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca – 300;

Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliției de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea – 240;

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani – 350;

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni – 350;

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – Scăeni – 300

Din totalul locurilor, 52 sunt rezervate pentru minorități naționale.