O nouă veste proastă de la Netflix, după restricţionarea partajării conturilor. Sunt vizaţi toţi românii care au abonament

După ce a înregistrat rezultate semnificative în urma implementării măsurii de combatere a partajării conturilor, netflix ia în calcul să crească tariful abonamentelor.

O nouă veste proastă de la Netflix. După ce a introdus o taxă pentru partajarea conturilor, numărul de abonaţi a crescut cu aproximativ şase milioane, iar în aceste condiții, reprezentanții platformei de streaming iau în calcul să crească tariful abonamentelor.

În 2023, Netflix a rămas unicul jucător major în streaming care nu a majorat prețurile abonamentelor fără reclame, dar a preferat restricționarea partajării de parole în afara gospodăriilor, cu scopul de a obține acces la cei peste 100 de milioane de utilizatori care folosesc serviciul fără a se abona.

Netflix seamănă acum foarte mult cu o companie de utilităţi, pe multe pieţe. Provocarea de a fi etichetată ca o companie de utilităţi este modul în care o companie în curs de maturizare continuă să găsească creştere”, au spus analiştii de la Bernstein, citaţi de Reuters.

Odată cu încheierea grevei actorilor de la Hollywood, se speculează că Netflix ar urma să crească tarifele abonamentelor. Planul standard cu reclame costă 6,99 dolari pe lună, în timp ce planurile fără reclame încep de la 15,49 dolari.

Potrivit analiștilor, majoritatea noilor abonați la Netflix au optat pentru planurile fără reclame.

Folosind aceste tactici, Netflix îşi va dubla probabil numărul de spectatori susţinut de reclame, anul viitor”, a declarat Ross Benes, analist Insider Intelligence.