Observații solare în parcul Nicolae Titulescu din Brașov

Și în acest an, Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu a decis să organizeze observații periodice ale Soarelui (observații cu telescopul), gratuite, în Parcul Nicolae Titulescu.

Decizia vine ca urmare a interesului foarte mare manifestat de publicul larg, prezent la  evenimentele desfășurate în aceeași locație, în anul anterior.

Astfel că, pe 20 mai, 17 iunie, 12 august și 23 septembrie, între orele 11:00-17:00, vom fi prezenți în parcul Nicolae Titulescu, parcul de lângă Primăria Brașov, cu cele trei telescoape ale noastre pentru a urmări în detaliu steaua care ne dă lumină și căldură.

20 mai

17 iunie

12 august

23 septembrie

Salvati datele!

Detalii – https://zoobrasov.ro/planetariu/observatii-telescop

Dacă vremea nu ne va permite să fim în parc la datele prestabilite, vom reprograma observațiile, orice modificare, dar și alte detalii, urmând a fi anunțate din timp pe site și pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/PlanetariuBrasov

În luna iulie, nu vom fi în parcul Nicolae Titulescu pentru că avem pregătit ceva special, Săptămâna Soarelui (detalii despre locurile de unde vom observa Soarele le vom transmite în apropierea evenimentului).

Ce telescoape vom folosi?

Luneta Lunt LS130MT/B1800, cu «filtru» H-Alpha, prin care se poate observa Soarele în lungimea de undă de 656,28 nanometri, văzându-se, printre altele, protuberanțele sau filamentele solare.

Luneta Skywatcher 80/600 ED Apo, dotat cu «filtru» Ca-H line, prin care se poate observa Soarele în lungimea de undă de 396,90 nanometri, văzându-se astfel, printre altele, faculele și plajele solare.

Luneta Skywatcher 100/900 ED Apo, dotat cu prismă Herschel, prin care se poate observa Soarele în lumină vizibilă, fiind evidențiate foarte bine petele solare.

Toate evenimentele desfășurate de Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu în spațiile publice (parcuri) din municipiul Brașov sunt educative se adresează publicului larg, indiferent de vârstă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!