„One World Romania” revine la Brașov

Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” revine la Brașov, în perioada 13-15 octombrie. 

Festivalul va avea loc în weekend-ul 13 – 15 octombrie, la Cinema Astra (Str. Lungă nr. 1), cu sprijinul co-organizatorului local Asociația Culturală Artburg. Proiecțiile sunt urmate de dezbateri cu invitați speciali: regizori, reprezentanți ai unor ONG-uri locale, experți în subiectele abordate în filme. Intrarea este liberă la toate proiecțiile și dezbaterile.

Tema ediției din acest an este reflectată într-un program care contextualizează și chestionează cum conceptul filosofic de bine își găsește multiple portrete în cultura și societatea actuală, oscilând între satisfacția individuală imediată și bunăstarea colectivă sustenabilă. Nu vor fi ignorate nici alte teme consacrate ale festivalului, cum ar fi migrația și situația refugiaților, recuperarea istoriei recente sau comunitățile vulnerabile, atât la nivel global, cât și în contextul războiului din Ucraina.„, au declarat organizatorii