Parcarea Aeroportului Brașov – Ghimbav, cu plată din 6 noiembrie 2023. Află ce tarife vor fi percepute

Pasagerii care vor mai zbura de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav nu își vor mai putea parca gratuit mașinile, de luni, 6 noiembrie, așa cum s-a întâmplat în perioada 15 iunie – 5 noiembrie.

Astfel, potrivit unui anunt publicat pe site-ul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, de luni este funcțional sistemul de taxare, acesta fiind configurat astfel încât să nu permită fraudele bancare în cazul celor care fac plata prin intermediul cardului bancar.

De ce parcarea a fost gratuită până acum a explicat directorul Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, la Radio România Brașov FM. Pe scurt, a fost vorba despre actualizarea sistemelor informatice astfel încât să permită plata cu cardul bancar, fără ca utilizatorii să se expună riscurilor de fraudare.
Parcarea Aeroportului Internaţional Braşov are 175 de locuri, șase staţii de încărcare pentru mașini electrice, patru locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi şi patru locuri pentru autocare.
La aeroport se poate folosi transportul în comun, fiind disponibilă linia RATBV de tip expres cu indicativul A1, care circulă între Gara Brașov și aerogară, având mai multe stații pe parcurs.

Din 6 noiembrie, ora 00:00, tarifele de parcare aplicate de AIBG sunt următoarele:

Tarif pentru 0 min – 6 ore inclusiv 5 lei/oră
Tarif pentru 6 ore – 12 ore inclusiv 45 lei/interval
Tarif pentru 12 ore – 24 ore inclusiv 60 lei/interval
Tarif pentru pentru fiecare 24 de ore suplimentare se adaugă 50 lei

Pe de altă parte, încă, Regia Autonomă Aeroportul Internațional Brașov nu a rezolvat problema spațiilor comerciale. Practic, în acest moment, de la Aerogară, se poate cumpăra cafea, apă și câteva produse de patiserie de la automat, astfel că persoanele care așteaptă să se îmbarce sau cele care vin să aștepte pasageri nu prea au ce face în terminal.