Percheziții DNA la un director din Ministerul Proiectelor Europene. A luat șpagă de la angajați o treime din salariu

Procurorii DNA au efectuat percheziții la un director din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, bănuit că a luat șpagă de la două subalterne o treime din salariu, timp de 2 ani.

Surse au declarat pentru Realitatea PLUS că procurorii DNA efectuează percheziții la un director executiv din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, bănuit ca a luat șpagă de la două angajate o treime din salariul fiecăreia în ultimii doi ani.

Banii reprezentau o taxă pentru că le ajutase cu subiectele de examen pentru obținerea posturilor.

La percheziții, procurorii DNA au găsit în casa directorului 174.000 de lei, 11.000 de euro și 10.000 de dolari. 

PRECIZĂRILE MINISTERULUI INVESTIȚIILOR EUROPENE

„În legătură cu informațiile apărute în mass-media despre perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție Constanța, facem următoarele precizări: 

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are o politică de toleranță zero față de fapte de corupție. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea și le vom pune la dispoziție toate documentele care ne vor fi solicitate. 
Așteptăm mai multe informații oficiale ca să putem dispune măsuri imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activității”, se arată în comunicatul de presă de la MIPE.