Percheziții în Brașov, într-un dosar de evaziune fiscală

La data de 21.11.2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în aplicare un număr de 2 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și județul Ilfov, la domiciliile unor persoane implicate într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prev. de art. 9 alin.1 lit. b din Legea 241/2005, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, a informat IPJ Brașov.

Cu ocazia efectuării acestor percheziții se urmărește identificarea și ridicarea, în vederea cercetărilor, de medii de stocare, înscrisuri folosite și/sau emise în activitatea infracțională, precum și valori asupra cărora să se instituie măsuri asigurătorii. La finalizarea perchezițiilor, o persoană va fi condusă la audieri, în baza unui mandat de aducere.

„În fapt, în cauză se efectuează cercetări cu privire la fraudarea bugetului consolidat al statului prin achiziții intracomunitare de mărfuri. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în sumă de 3.932.735 lei. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor Criminalistice ale I.P.J Brașov și Ilfov, al polițiștilor din cadrul SAS ale IPJ Brașov și Ilfov, precum și de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice ale IPJ Ilfov și Sector 5 București. Suportul tehnic de specialitate este asigurat de către D.O.S din cadul IGPR, se mai arată în comunicatul IPJ Brașov.