Peste 20 de percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări. O persoană, arestată preventiv, iar alte două puse sub control judiciar

Peste douăzeci de percheziţii au fost efectuate de către poliţiştii constănţeni, la sfârşitul săptămânii trecute, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete.

În urma acțiunilor întreprinse de oamenii legii, un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. De asemenea, magistraţii au mai hotărât ca alte două persoane să fie cercetate sub control judiciar.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat, luni, că poliţiştii Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale au făcut sâmbătă, 28 de percheziţii domiciliare, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigarete. 
Percheziţiile au avut loc în judeţul Constanţa, la locuinţele a 26 de persoane care ar fi comercializat ţigarete de contrabandă, precum şi la sediile a două societăţi comerciale administrate de către acestea. 

Din cercetările efectuate în cauză a reieşit faptul că persoanele respective ar fi comercializat astfel de produse, în perioada iulie – octombrie 2023. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, 143.680 de ţigarete de diferite mărci, 110.290 de lei şi 18.880 de euro, cu privire la care există indicii că ar fi provenit din vânzarea ţigaretelor de contrabandă”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.

Drept urmare, un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete. Acesta a fost prezentat instanţei, care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, magistraţii au mai hotărât ca alte două persoane să fie cercetate sub control judiciar.