Peste 314.000 de români, fără curent electric după furtuna de zăpadă. Forța distrugătoare, similară cu un uragan de categoria 2

Peste 314.000 de români au rămas fără curent electric după furtuna de zăpadă care a făcut prăpăd.

O mare parte dintre aceștia nu au nici apă. Astăzi sunt închise toate școlile și liceele din 5 mari județe, după alertele de cod roșu de vreme extremă. Au fost închise drumurile județene din Constanța, Tulcea, Galați, Brăila și Călărași. Sute de apeluri au fost date la 112 după ce familii întregi au rămas blocate în nămeți. În unele zone, vântul a bătut cu până la 160 km/h. Forța distrugătoare a fost similară cu cea a unui uragan de categoria 2.

La nici o săptămână după ce a fost lovit de furtunile devastatoare, județul Constanța a fost blocat complet de ninsorile viscolite.

Aproape 500 de persoane din peste 200 de mașini au rămas blocate în nămeți pe drumurile din Dobrogea. Și în Tulcea s-a dezlănțuit urgia.

Localități întregi din Galați a fost acoperite de troiene.

În județul Vaslui, o ambulanță care transporta un pacient la Bârlad a rămas blocată în câmp. Persoana bolnavă a ajuns în cele din urmă la spital.

Utilajele de deszăpezire au intervenit continuu pe drumurile naționale, în încercarea de a menține șoselele curate, însă viscolul a împrăștiat zăpada.

Românii care se întorceau de la munte au circulat cu maximum 30 de kilometri pe oră și au ținut butonul de avarii activat până au scăpat de viscol, potrivit realitatea.net.

Ninsorile viscolite au pus autoritățile pe jar și în județul Vâlcea. O familie cu un copil au fost salvați la timp de jandarmi.

Sud-vestul țării s-a aflat sub cod roșu de viscol și ninsori abundente. Pentru prima dată în istoria măsurătorilor, litoralul a avut parte de trei alerte de cod roșu de vreme extremă în luna noiembrie.

Ninsorile încep să se extindă în partea de vest a țării, dar și la munte, spun meteorologii.