Peste 800 de studenți din Europa se întâlnesc mâine la Râșnov

Râșnovul va fi invadat de studenți din toate colțurile Europei, în acest sfârșit de săptămână. Peste 800 de tineri vor ajunge în oraș pentru a participa la atelierele Erasmus Generation Summit. 

Evenimentul își propune să ofere tinerilor un context de socializare, de schimb intercultural, de explorare a patrimoniului natural și cultural românesc, dar și un prilej de a afla mai multe despre cum funcționează democrația în Uniunea Europeană și cum tinerii se pot implica mai mult în conturarea viitorului UE.

Organizatorii propun 11 ateliere desfășurate în paralel, în diverse spații din oraș. Plecând de la un tur ghidat în grădina Cetății Râșnov, treasure-hunt și ateliere de meșterit diverse, până la proiecții de filme, quiz-uri cu premii, curs de prim ajutor, jocuri de rol despre cum se iau deciziile în UE.

Pe tot parcursul evenimentului vor fi disponibile pentru participanți, în cadrul a 2 info-point-uri EUROPE DIRECT Râșnov, materiale informative despre oportunitătile europene pentru tineri.

Participanții sunt studenți din țările Uniunii Europene și nu numai, veniți cu burse Erasmus+, la diverse centre universitare din România. Va fi un prilej pentru ei să se cunoască, să se distreze, să lege prietenii noi, să descopere și să se bucure de diversitatea culturală a Europei.

Ultimul raport, din 2022, arată că doar pe parcursul anului 2021, au beneficiat de experiențele de învățare și mobilitate aproape 650.000 de participanți, prin intermediul a 19.000 de proiecte finanțate prin Erasmus+.

Întrunirea Erasmus Generation Summit de la Râșnov este organizată în colaborare de Erasmus Student Network (ESN) România și EUROPE DIRECT Râșnov, cu sprijinul Școlii Gimnaziale Peter Thal și al Primăriei Orașului Râșnov.