Peste un kilogram de canabis descoperit de DIICOT în Covasna

Ancheta a fost extinsă după ce procurorii au găsit două culturi cu zeci de plantații.

Anchetatorii au extins cercetările în urma perchezițiilor desfășurate în județul Covasna, în datele de 6, respectiv 11 octombrie, care au dus la descoperirea a două culturi de canabis în apropierea unei ferme din zona comunei Valea Crișului. În cursul zilei de 12 octombrie, Tribunalul Covasna a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor două persoane reținute în acest dosar.

În urma extinderii cercetărilor în cauză, au fost descoperite și ridicate, din trei locații situate în extravilanul localităților Comandău și Zălan, din județul Covasna, aproximativ 1,2 kilograme de fragmente vegetale (muguri de canabis) și aproximativ 450 de grame de materie vegetală uscată (frunze de canabis).

În cursul zilei de 12.10.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, cu  sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, Biroului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Brașov.