Petiție pentru program non-stop la aeroport

Peste 1.000 de brașoveni au semnat deja o petiție adresată președintelui Consiliului Județean Brașov, administratorul oficial al Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav, pentru mai multă implicare în rezolvarea problemei funcționării neîntrerupte a obiectivului aeroportuar încă din perioada Sărbătorilor de Iarnă 2023.

Principalul argument al acestei solicitări ar fi ca toți locuitorii din zona metropolitană Brașov și județele învecinate să poată să se bucure de investiția pe care au susținut-o de-a lungul timpului.

Inițiatorii petiției amintesc de faptul că prima companie aeriană care a deschis curse regulate de pe Aeroportul Brașov, Dan Air, a decis să le suspende tocmai din cauza imposibilității de a opera pe tot parcursul zilei.

Această restricție a generat inconveniențe semnificative și pentru pasageri, care au fost redirecționați spre București sau Bacău și apoi transportați pe cale terestră către Brașov.

Ca urmare, pentru ca aerorportul din Brașov să devină atractiv pentru companiile aeriene din toată lumea, se cere un program de funcționare non-stop, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Într-un interviu acordat Agerpres, directorul general al ROMATSA, Adrian Cojoc, a precizat că regia a susţinut şi va susţine toate demersurile astfel încât aeroportul să devină unul cât mai vizibil şi profitabil.

În ceea ce prieşte programul actual de 12 ore al aeroportului, el a reiterat că acesta a fost solicitat încă din 2018 de autorităţile de la Braşov, în baza unui studiu realizat de Eurocontrol şi de un consultant, urmând să fie extins la 24 de ore din 24 în trei ani de la deschidere.