Pompierii și paramedicii brașoveni vor fi la datorie și în minivacanță

Cu ocazia minivacanței prilejuite de celebrarea Zilei Naționale a României, peste 130 de pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, atât pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cât și pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor.

În acest sens, echipele ISU Brașov vor interveni la nevoie cu peste 70 de mijloace tehnice, dintre care 20 de echipaje de stingere, precum și 13 echipaje SMURD, cu autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și ambulanțe pentru transport neonatologic.

Pe de altă parte, în această perioadă au fost organizate și acțiuni de control la unități turistice sau obiective care desfăşoară activităţi economice în zonele turistice. Astfel, au fost verificate stingătoarele, căile de evacuare, care trebuie să fie libere în permanență, și instalațiile electrice din unitățile turistice.

În atenția pompierilor sunt și lăcașurile de cult, târgurile de sezon și spațiile în care de regulă se desfășoară evenimente.