Premieră medicală la Spitalul Clinic Județean Brașov

Brașovul bifează o nouă premieră medicală în domeniul cardiologiei.

„Astăzi a fost un vis îndeplinit. Spitalul nostru a pășit în viitor.

Proceduri cu impact major pe supraviețuirea părinților comunității care ne-a consacrat.

Echipa coordonata de mine, dr Florin Orțan, împreună cu dr. Alexandru Ispas și cu doamna dr. Amina Vanghelie a realizat astăzi o premieră în sistemul medical public brașovean: primele 2 cazuri de implantare transcateter a valvei aortice, în contract cu CAS, la doi pacienți de 75, respectiv 76 de ani, cunoscuți cu stenoza aortică severă, la care intervenția chirurgicală clasică nu ar fi fost de altfel posibilă.

Ambele proceduri au fost finalizate cu succes datorită echipei extraordinare din care facem parte.

Îi multumesc prietenului de o viață, doctorului Stefan Mot care a fost de acord să fie proctor, colegelor de la ATI dr Emanuela Oprea si dr Ioana Sala pentru ca ne-au asigurat suportul medical avansat, colegelor noastre de la cardiologie intervențională, Alexandra Răducanu și Andreea Petrescu, pentru asistența medicală continuă, reprezentanților Edwards pentru ajutorul logistic și nu în ultimul rând colegilor noștri de la cardiologie și radiologie care ne-au susținut necontenit în acest demers.

Pacienții sunt bine si sperăm că vor avea o recuperare rapidă, iar în câteva zile vor putea merge acasă. Next gen medicine is here”, a declarat dr Florin Orțan, medic primar cardiolog.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!