Prețuri mari la unt, zahăr și ulei 

Prețuri mari la unt, zahăr și ulei / Producători din Brașov, investigați de Consiliul Concurenței

Trei investigații pe piața untului, a zahărului și uleiului de floarea-soarelui, la firme din aceste domenii, care este posibil să fi menținut în mod nejustificat ridicat prețul produselor, efectuează Consiliul Concurenței în această perioadă la Brașov.
Vicepreședintele Virgil Pascu și alți reprezentanți ai instituției au ajuns în orașul nostru cu Caravana Culturii Concurenței în Regiunea Centru și au dezvăluit că aceste controale sunt în desfășurare. La întâlnirea de la Prefectura Brașov au participat vicepreședintele Consiliului Concurenței, Dan Virgil Pascu, consilierul de concurență Gyerko Laszlo, directorul general al Consiliului Concurenței, Daniela Bădilă, prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, președintele Consiliului Județean Brașov, Constantin Todorică Șerban, și viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu
Inspecții inopinate au avut loc în Brașov, pe piața untului. Este un actor mare pe piața lactatelor din România. Noi am desfășurat inspecțiile inopinate, am strâns informații, am strâns probe, suntem la în proces de evaluare a probelor pe care le-am găsit la fața locului, însă, din punctul nostru de vedere, există o suspiciune, însă operatorii, întreprinderile nu sunt considerate vinovate la acest moment, a spus Virgil Pascu.
Potrivit vicepreședintelui Virgil Pascu, media în Uniunea Europeană pentru controalele de o mai mare amploare este de trei ani. Și în cazul Consiliului Concurenței din România, anchetele durează mai mulți ani de zile. La final, amenzile aplicate sunt de ordinul milioanelor de euro.