Prime cuprinse între 500 și 1.500 de lei pentru angajații din învățământ

Profesorii, învățătorii, educatorii și personalul didactic auxiliar vor primi bani în plus la salariu, începând din această lună. 

Ministrul Educației, Ligia Deca a anunțat că se va acorda o primă de carieră didactică pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar și o altă primă de carieră profesională pentru personalul nedidactic.

„Cel mai important moment de astăzi, întâlnirea de la Guvern cu reprezentanții sindicatelor, în care am reconfirmat, împreună cu membrii executivului, angajamentele luate: în această lună se vor acorda prima de carieră didactică în valoare de 1500 de lei pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar și prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare de 500 de lei”, spune Ligia Deca, ministrul Educației.

Deca menționează că va face tot posibilul pentru îndreptarea inechităților în salarizarea directorilor.

„Am stabilit astăzi că vom relua, la Ministerul Educației, discuțiile cu reprezentanții federațiilor sindicale pentru a identifica împreună mijloacele concrete în vederea rezolvării cât mai rapide a acestei inechități. De asemenea, voi face tot ceea ce ține de mine pentru ca angajamentele privind creșterea salariilor în învățământ să fie respectate”, mai spune Ligia Deca.

În cadrul consultărilor de la Palatul Victoria, prim-ministrul și reprezentanții sindicatelor au analizat stadiul implementării programelor din educație, care îi au drept beneficiari direcți pe copiii din învățământul preuniversitar, precum și pe studenți, cu accent asupra celor destinate combaterii abandonului școlar și susținerii celor din medii vulnerabile. De asemenea, au discutat despre proiectele de investiții din domeniul educației, destinate îmbunătățirii condițiilor de învățământ atât în mediul urban, cât și în mediul rural.