Proaspăt eliberat din închisoare, Cristian Cioacă ar putea ajunge, din nou, în fața judecătorilor

Familia Elodiei Ghinescu vrea să îl execute pe fostul polițist pentru a plăti daunele morale de aproape 400.000 de euro, stabilite de instanță.

Cristian Cioacă nu scapă de emoțiile revenirii în sala de judecată. Familia Elodiei Ghinescu vrea să recupereze de la fostul polițist daunele morale stabilite de instanță în 2014, atunci când a primit condamnarea la închisoare de 15 ani și 8 luni. Magistrații au hotărât ca Cioacă să plătească 150.000 de euro Emiliei Ghinescu, mama Elodiei Ghinescu, 100.000 de euro lui Robert Constantin Ghinescu, fratele Elodiei și de 130.000 de euro daune morale către Patrik Matei Cioacă, fiul lui Cristian Cioacă și al Elodiei Ghinescu.

„Cioacă nu a achitat daunele morale pe care instanța le-a stabilit să i le achite mamei Elodiei, fratelui, fiului. Nu putem reține faptul că a fost o persoană de bunăcredință. În momentul în care a suprimat viața Elodiei, erau bani în cont, avea imobile. A încercat să înstrăineze cu rea credință bunurile de care ar fi trebuit să beneficieze copilul. Ar fi trebuit să intre la masa succesorală. Doamna Ghinescu își va continua executarea pentru că a pornit un dosar de executare împotriva lui Cristian Cioacă pentru a achita daunele stabilite prin sentința prin care a fost condamnat că i-a suprimat viața Elodiei”, a declarat avocata Crina Radu.

Încă din ziua eliberării lui Cristian Cioacă, avocata Crina Radu a spus că presupusul ucigaș al Elodiei nu ar fi trebuit să fie eliberat condiționat și că pedeapsa aplicată a fost mică în comparație cu gravitatea faptelor comise.