Program prelungit la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav

ROMATSA a agreat propunerea Consiliului Județean de modificare a orarului de funcționare de la 12 la 16 ore.

Şerban Todorică-Constantin, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a participat la o întrunire cu Marius-Adrian Cojoc, directorul general al Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA, pe tema programului actual al Aeroportului Braşov şi a perspectivelor de modificare a acestuia în contextul extinderii activităţilor de transport aerian.

Discuţiile s-au purtat la Bucureşti, în prezenţa reprezentanţilor conducerii administrative şi executive a Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” RA, a oficialilor din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) şi a specialiştilor ROMATSA – fără aportul şi implicarea cărora operaţionalizarea Aeroportului Braşov la 15 iunie 2023 ar fi fost imposibilă.

Cu acest prilej, preşedintele CJ Braşov a reafirmat necesitatea continuării şi întăririi parteneriatului pe care administraţia judeţeană l-a dezvoltat în ultimii ani cu cele două autorităţi care reglementează activitatea aeronautică la nivel naţional, AACR şi ROMATSA, un parteneriat iniţiat în perioada în care la conducerea judeţului s-a aflat Adrian-Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

„Este evident pentru toată lumea că fără sprijinul, implicarea şi expertiza de specialitate asigurată de ROMATSA, n-am fi putut deschide şi opera aeroportul nostru la termenul pe care ni l-am propus şi ni l-am asumat. În continuare avem nevoie de ROMATSA şi contăm pe susţinerea conducerii şi a domnului director general Marius-Adrian Cojoc pentru luarea tuturor măsurilor care să permită prelungirea programului de funcţionare a Aeroportului Braşov. Am convingerea că un program extins este posibil şi fezabil pentru toţi factorii implicaţi”, a declarat preşedintele CJ Şerban Todorică-Constantin.

O nouă întâlnire de lucru, în acelaşi format, este programată la ROMATSA în prima parte a lunii octombrie.