Protest la Casa de Pensii din Brașov

Activitatea de la Casa Națională de Sănătate și de la Casa de Pensii este blocată după ce angajații au intrat în grevă. Oamenii sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc și cer majorări substanțiale. Mai exact, vor ca Guvernul să nu aplice legea salarizării discriminatoriu și să le aprecieze munca.

Ghișeele din toată țara de la casele județene de pensii și sănătate sunt închise. Angajații au ieșit în stradă să ceară majorarea salariilor în funcție de calendarul din legea Salarizării din 2017. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că alte categorii sociale au primit în ultimii ani bani în plus, în timp ce ei au primit doar promisiuni.

Nu se mai poate, trebuie să luptăm pentru drepturile noastre, solicităm salarizare la nivelul casei naționale. În data de 26, când noi protestam, angajații de la finanțe au primit, iar la case de pensii se spune că nu sunt bani”, a spus un protestatar.

Revoltele oamenilor din sistemele de pensii și sănătate au început după ce Guvernul a majorat salariile celor de la ANAF și ministerul de Finanțe.