”Rabla Plus” 2023: o nouă sesiune a programului începe joi, 23 noiembrie

Românii care vor să își schimbe mașina și au nevoie de bani se pot înscrie în noua sesiune de finanțare a programului Rabla Plus 2023, care va începe joi, pe data de 23 noiembrie. În acest program se pot înscrie numai persoanele fizice, iar valoarea unui voucher poate ajunge până la 54.000 de lei.

Administrația Fondului pentru Mediu anunță deschiderea unei noi sesiuni de finanțare în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2020 – 2024 doar pentru solicitanții persoane fizice, în perioada 23 noiembrie 2023, ora 10.00 – 08 decembrie 2023, ora 23.59. Astfel, începând de mâine persoanele fizice se pot adresa producătorilor/dealerilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere.

„Am hotărât să deschidem o nouă sesiune de finanțare, în urma solicitărilor foarte mari din partea persoanelor fizice. De asemenea, am identificat sume neutilizate din sesiunea anterioară și le-am pus la dispoziție în această sesiune. Acest program contribuie la dezvoltarea unui transport mai puțin poluant și la îmbunătățirea calității aerului în aglomerările urbane. Sumele acordate sunt menite să încurajeze persoanele fizice să-şi achiziţioneze autoturisme noi cu tehnologii nepoluante care oferă o alternativă mai ecologică, economică și convenabilă pentru transport, în special în contextul în care se dorește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a dependenței de combustibili fosili”, a declarat președintele AFM, Laurențiu Adrian Neculaescu.

Listele cu producătorii/dealerii auto care au semnat contracte de participare cu AFM sunt publicate pe site-ul instituției, www.afm.ro, la secțiunile programelor.