Record pentru Universitatea Transilvania din Brașov

Aplicația de mobil Student@UNITBV este o aplicație gratuită dedicată exclusiv studenților Universității Transilvania din Brașov. A fost dezvoltată integral de studenți ai universității. Ea a atins anul acesta un număr record de descărcări: 66.400.

În magazinele virtuale de aplicații există numeroase softuri dezvoltate de universități din România pentru studenți, dar Student@UNITBV este singura aplicație din categoria „Educație” descărcată de un număr atât de mare de utilizatori. Din Google Play, aplicația a fost descărcată de 42.200 de ori și este utilizată în prezent de 14.300 de studenți în sistemul de operare Android, iar din App Store au fost până în prezent 24.200 de descărcări ale aplicației și este folosită de 4.700 de studenți utilizatori ai sistemului de operare IOS. Cifrele însumate arată că aproximativ 90% dintre studenții brașoveni o utilizează în mod curent.

Aplicația a fost creată de un student al Universității Transilvania din Brașov și lansată în App Store și Google Play la finalul anului 2019. De atunci, mai multe echipe de studenți au continuat să lucreze la ea pentru a-i dezvolta noi funcții.