„Restart la Viață”, la Centrul Cultural Reduta

Pentru a sărbători Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, celebrată la nivel mondial în data de 3 decembrie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brașov și Asociația Pacienților cu Boli Cronice „Restart la Viață” organizează vernisajul unei expoziții de tablouri realizate de pacienți oncologici participanți la grupurile de suport susținute de asociație.

Evenimentul va fi găzduit de Centrul Cultural „Reduta“ Brașov, în data de 4 decembrie, în intervalul orar 12.00-20.00.

Toate persoanele care s-au adresat în ultimele zile ghișeelor de informații ale instituției au primit o invitație la evenimentul organizat de DGASPC Brașov și Asociația Pacienților cu Boli Cronice „Restart la Viață”. Orice brașovean este binevenit să admire creațiile realizate.

Ziua de 3 decembrie  este recunoscută, la nivel mondial, drept Ziua  Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Marcarea acestei zile vizează promovarea unei mai bune înţelegeri a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi, precum şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

În acest moment, în serviciile sociale  ale  DGASPC Brașov sunt instituționalizate  315 de persoane cu dizabilități ( 273 adulți și 42 copii). Totodată, DGASPC Brașov are în evidență 21275 de persoane cu dizabilități, din care 19440 adulți și 1835 copii.