România este campioană mondială la padbol: Victorie de senzație a tricolorilor

Echipa națională de padbol a României a devenit duminică noua campioană mondială după ce a învins la Cupa Mondială care se desfășoară în Brazilia, reprezentativa Uruguayului.

Tricolorii au avut un parcurs remarcabil, reușind să câștige toate meciurile de la turneul final.

Tricolorii au ieșit din faza grupelor fără set pierdut, după ce au învins Uruguay (7-6, 6-2), Austria (6-2, 6-2), Italia (6-4, 6-4), Kuwait (6-0, 6-2) și Emiratele Arabe Unite (6-2, 6-0), conform Mediafax.

În fazele eliminatorii, România a trecut de Italia, în sferturi, și de Portugalia, în semifinală, reîntâlnind în finală puternica reprezentativă a Uruguayului.

Lotul României de la Campionatul Mondial din Brazilia este alcătuit din Olivian Surugiu, Victoraş Popescu, Rafael Vasile și Mihai Ţiplic.

Padbol este o „fuziune” între fotbal, tenis, padel și squash. A fost inventat în Argentina în anul 2010 și este urmașul mult mai spectaculos și evoluat al „tenisului de picior”. Se joacă într-un teren de sticlă panoramic, iar mingea este proiectată în pereții fapt ce dă jocului o dinamică deosebită. Sistemul de punctaj este asemănător cu cel de la tenis.