Românii rămân blocați în Gaza: punctul de frontieră de la Rafah a fost închis

Românii rămân blocați în Gaza: punctul de frontieră de la Rafah a fost închis

Cei 51 de români rămân blocați în Gaza, transmite Ministerul Afacerilor Externe. Motivul? Trecerea pe la punctul de frontieră de la Rafah a fost blocată.

În continuarea informațiilor transmise în dimineața zilei de 8 noiembrie 2023, privind evacuarea din Fâșia Gaza a 51 de cetățeni români și membri de familie, care primiseră acordul autorităților israeliene și egiptene pentru tranzitarea punctului de trecere a frontierei de la Rafah, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, la acest moment, potrivit informațiilor din teren, punctul de frontieră amintit anterior a fost închis pentru tranzitul persoanelor. Astfel, evacuarea grupului sus-menționat va fi posibilă la o dată ulterioară, după redeschiderea punctului de trecere Rafah”, au declarat reprezentanții MAE.

Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah rămâne în contact permanent cu cetățenii români și membrii de familie care au solicitat evacuarea din Fâșia Gaza. De asemenea, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României la Cairo și Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene până la finalizarea operațiunilor”, mai transmite MAE.

Premierul Marcel Ciolacu ar fi trebuit să revină din Egipt, miercuri seară, împreună cu un grup de cetăţeni români şi membri ai familiilor acestora.

Aceştia ar fi trebuit să ajungă în ţară la bordul unei curse speciale a companiei Tarom.