Românii, supuși controlului total. Prin scanarea buletinului polițiștii pot afla totul despre o persoană

Noua tehnologie este funcțională.

Șoferii opriţi în trafic nu vor mai fi nevoiți să aștepte minute bune pentru ca poliţiştii să le „dea prin staţie” datele. Polițiștii de la Rutieră acu acum posibilitatea de a afla, în doar câteva secunde, prin scanarea actelor de identitate, dacă persoana aflată la volan are vreo problemă.

Aplicația eDAC, acronim pentru „Evidenţa Documentelor de identitate şi verificarea Autenticităţii acestora cu Caracteristicile persoanelor verificate”, le permite poliţiştilor să scaneze automat documentele personale, cum ar fi cartea de identitate sau paşaportul, dar şi să introducă manual datele de identitate. 

Sistemul de verificare a intrat în vigoare din momentul aderării României la spaţiul Schengen aerian şi maritim și a fost deja testat în trafic.

Aplicaţia furnizează, printre altele, informaţii ca istoricul judiciar sau alte detalii utile poliţiştilor.

De exemplu, la o acțiune de rutină pentru testarea tehnologiei, polițiștii bihoreni au aflat prin simpla scanare a buletinului că șoferul unui autoturism deţinea permis de port-armă, informaţie pe care n-ar fi aflat-o în mod direct, potrivit e-Bihoreanul.

Mai mult decât atât, aplicaţia permite poliţiştilor să acceseze fotografia persoanei, facilitând procesul de identificare şi verificare a autenticităţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!