„Românii vor beneficia integral de setul de măsuri pentru sezonul rece 2023 – 2024„

Sprijinirea categoriilor vulnerabile a fost și rămâne în continuare un obiectiv prioritar al PSD, astfel că românii cu venituri mici vor beneficia și în această iarnă de sprijin pentru a trece cu bine de iarna care stă să înceapă. Astfel, în sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024, persoanele cu o situație economică precară pot folosi cardurile pentru energie.

Aceste carduri, de care beneficiază aproximativ 2 milioane de persoane, reprezintă doar o componentă a setului de măsuri luate de Guvernul României prin care este redus impactul creșterii costurilor cu utilitățile pentru români, a precizat deputatul PSD Brașov, Marian Rasaliu.
Cardurile de energie sunt acordate pensionarilor (cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv), beneficiarilor pensiei de invaliditate (cu venituri mai mici de 2.000 de lei, inclusiv), persoanelor cu handicap grav, accentuat sau mediu (cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv), familiilor cu alocație de susținere, familiilor sau persoanelor care beneficiază de cu ajutor social.

Odată cu prelungirea valabilității cardurilor de energie, în sezonul rece 2023 – 2024 se aplică integral pachetul de măsuri al Guvernului României, care mai include plafonarea prețurilor la gaze naturale și energie electrică sau cota redusă de TVA – de la 19% la 5% – pentru agentul termic furnizat în sistem centralizat. Sunt măsuri țintite, care și-au dovedit eficiența și în iarna trecută și sunt convins că același lucru se va întâmpla și în acest sezon rece. Sunt măsuri fără de care unii români ar fi imposibilitatea de a-și satisface o nevoie de bază. Ne menținem astfel angajamentele luate în fața cetățenilor, așa cum este normal să se întâmple”, a declarat deputatul PSD Brașov Marian Rasaliu.