S-a terminat cu șoferii fără RCA sau ITP. Viitorul Cod Rutier îi transformă în pietoni. La fel pățesc și cei care țin mașina în garaj de ani buni

Noul Cod Rutier le va pune mari probleme șoferilor care au obiceiul să circule fără asigurare de răspundere civilă (RCA) sau fără inspecția tehnică periodică (ITP).

Potrivit noilor prevederi, aflate încă în dezbatere, astfel de situații duc la radierea din circulație a vehiculului. 

Proiect de ordonanță de urgență propus pentru modificarea și completarea codului rutier  introduce două noi situații în care înmatricularea unei mașini va fi suspendată automat, scrie ziare.com.

Este vorba de situațiile în care autovehiculul are ITP-ul expirat sau anulat, ori asigurarea  obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terților prin accidente de circulație nu mai este valabilă.

În ambele situații, suspendarea din circulație încetează dacă problemele sesizate sunt remediate.

Proiectul nu-i iartă nici pe proprietarii care nu-și fac RCA și ITP pe motiv că țin mașina în garaj ani la rând. Dacă această situație persistă timp de 3 ani, mașina va fi radiată din circulație, iar procedurile pentru rezolvarea acestei situații vor implica costuri semnificative și contactarea repetată a autorităților.