Sărbători fără incidente! Sfaturi de la pompieri pentru evitarea incendiilor de Crăciun și Revelion

Incendiul este unul dintre cele mai mari riscuri care ne amenință locuințele. Anul trecut, flăcările au distrus, total sau parțial, peste 7000 de locuințe, la nivelul întregii ţări.

În luna cadourilor, focul a distrus un număr de 817 clădiri, în medie, cel puțin 26 de locuințe în fiecare zi. Mai mult, zeci de locuințe și sute de oameni au avut de suferit, în decembrie 2022, din cauza utilizării materialelor pirotehnice.

Manifestați prudență maximă la utilizarea sobelor sau altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței. Stingeți întotdeauna focul în sobă înainte de culcare și nu folosiți mijloacele de încălzire cum ar fi sobe, reșouri, calorifere, aeroterme cu defecte sau cu improvizații. Nu aprindeți focul prin utilizarea lichidelor inflamabile. De asemenea, este foarte important să respectați câteva măsuri atunci când vorbim de amplasarea și decorarea pomului de Crăciun: ancorați bine bradul, nu folosiți instalații ornamentale cu improvizații, nu lăsați în funcțiune instalații electrice atunci când plecați de acasă, nu aprindeți și nu amplasați artificii sau lumânări în apropierea bradului. O altă situație cu care ne confruntăm în această perioadă a anului este generată de utilizarea mijloacelor pirotehnice. În ultimii ani, au fost înregistrate cazuri când pompierii au acționat pentru stingerea incendiilor generate de utilizarea mijloacelor pirotehnice sau pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor care au fost rănite de aceste obiecte„., a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, maior Ciprian Sfreja