Şase penitenciare din țară, aflate în centrele orașelor, vor trebui mutate în afara localității

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Oradea, că șase penitenciare din țară sunt situate în zona central critică a unor orașe importante.

„Penitenciarul Oradea face parte din seria de şase penitenciare care se află în zona unu, adică zona central critică a unor oraşe importante. Şi aici se încadrează Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Târgu Mureş, Iaşi şi Gherla. Ce se întâmplă când ai un penitenciar în buricul târgului?

Există o serie de probleme în ceea ce privește dezvoltarea, modernizarea centrului oraşului, siguranţa cetăţenilor, dar nici penitenciarul nu poate fi dezvoltat conform normelor actuale, având perimetrul blocat de celelalte clădiri”, a spus Alina Gorghiu.

Cu sprijinul autorităților publice locale și județene, cu o analiză serioasă la nivel național și cu acord guvernamental, vom corecta astfel de situații, a transmis ministrul Justiției.

„Încercăm să găsim soluții pentru construirea unui nou peniteniciar, în afara orașului, cu minim 700 de locuri de cazare”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook după vizita la Penitenciarul din Oradea.