Scene de film! O româncă a fost prinsă cu cocaină de 80.000 de euro, pe Aeroportul Henri Coandă

Scene ireale pe Aeroportul Henri Coandă, unde o româncă a fost prinsă cu cocaină de 80.000 de euro! Femeia a reușit să păcălească autoritățile din Londra!

Poliţiştii de frontieră din cadrul PPF Aeroport Henri Coandă au depistat asupra unei românce care se afla în zona de tranzit a aeroportului, cantitatea de 159 grame de cocaină. În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea procurorilor DIICOT – Structura Centrală, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor trafic de droguri de mare risc și tentativă la trafic internațional de droguri de mare risc, care au dispus reţinerea persoanei în cauză.

La data de 15.10.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul PPF Henri Coandă Bucureşti, pe timpul supracontrolului efectuat în zona de tranzit a aeroportului au identificat o femeie, cetăţean român, care venea din direcţia Londra şi despre care existau suspiciuni cu privire la faptul că transportă substanţe interzise.

Extinzând cercetările sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală a rezultat că persoana în cauză a procurat, transportat și deținut în vederea comercializării, 12 cașete conținând cantitatea totală de 159,06 grame cocaină pe care intenționa să o scoată din ţară.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a persoanei în cauză, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate de către polițiști din cadrul IGPF – Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București-Otopeni – Serviciul de Prevenire şi Combatere a Migrației Ilegale şi Infracționalității Transfrontaliere și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București- Serviciul Antidrog. Activitățile de cercetare au beneficiat de sprijinul Serviciilor Criminalistice din cadrul Poliției Capitalei și Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa: realitatea.net