„Schimbă Povestea!”

Cu prilejul Zilei Internaționale Împotriva Violenței asupra Femeilor, Casa ADRA a demarat campania „Schimbă Povestea!”, care se va desfășura până în 10 decembrie. Aceasta urmărește conștientizarea populației, autorităților și mai ales a persoanelor aflate în situații de risc de violență, prin faptul că putem în mod individual și în grup să contribuim la schimbarea poveștilor nefericite sau tragice actuale prin hotărâre, sprijin și implicare directă.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, în primele 9 luni ale anului 2023, polițiștii au intervenit în 79.442 de cazuri de violență domestică, în creștere cu 4,9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Orice persoană aflată într-o situație de violență domestică își poate schimba povestea contactând la telefon 021 25 25 117. Deasemenea, persoanele care cunosc astfel de cazuri sunt încurajate să ofere aceste date de contact sau să contribuie la informarea prietenilor lor prin preluarea spotului campaniei pe profilele lor din mediul online.