Schimbare importantă pentru eliberarea noilor pașapoarte

Românii care solicită eliberarea unui pașaport simplu electronic vor fi notificați prin SMS, începând de luni, când pot să îl ridice, a anunțat Direcția Generală de Pașapoarte.

Începând cu 18 decembrie, cetățenii români care au solicitat eliberarea unui pașaport simplu electronic și la depunerea cererii au furnizat un număr de telefon mobil înregistrat la unul dintre operatorii din România, vor primi în momentul în care documentul de călătorie ajunge la ghișeu, un SMS cu următorul conținut: „Bună ziua! Pașaportul este la ghișeu, vă puteți prezenta pentru ridicare! Dacă nu sunteți destinatarul vizat, vă rugăm să ignorați acest mesaj! DGPașapoarte”.

Mesajul va fi transmis către cetățeni doar în cazul în care, la depunerea cererii de eliberare a pașaportului simplu electronic, aceștia și-au exprimat în mod expres opțiunea cu privire la posibilitatea primirii unei notificări prin SMS. Solicitanții de pașaport simplu electronic care nu doresc furnizarea acestui serviciu au în continuare la dispoziție serviciul de verificare online a stadiului cererii de pașaport simplu electronic – STATUS PAȘAPORT, disponibil la adresa https://hub.mai.gov.ro/epasapoarte.