Se acordă ajutor pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece

Începe campania pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2023-2024, anunță reprezentanții Direcției de Asistență Socială Brașov.

Astfel, persoanele vulnerabile pot primi un ajutor pentru încălzire în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024 și de suplimentul pentru energie. Acesta este valabil pentru acoperirea integrală sau parțială cu încălzirea locuinţei. Pentru a beneifica de acest lucru trebuie să depună cereri la DAS Brașov.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă în funcție de venitul net lunar pe membru de familie și în funcție de categoria de combustibil utilizat pentru încălzire. Venitul net mediu lunar până la care se acordă acest ajutor este de 1.386 lei pe persoană, în cazul familiei, sau 2.053 lei în cazul persoanei singure. Documentele pot fi ridicate atât de la sediul Direcției de Asistență Socială, din strada Panselelor nr. 23, de la Centrul de informare pentru Cetățeni din cadrul Primăriei Municipiului Brașov, Bulevardul Eroilor nr. 8 sau pot fi descărcate accesând link-ul cu ajutorul pentru încălzire de pe pagina de internet a Direcției de Asistență Socială Brașov”, a explicat purtătorul de cuvânt al DAS Brașov, Monica Chelban.

Documentele necesare acordării ajutorului se pot depune până cel târziu în data de 20 noiembrie, pentru a beneficia de această prestație de la 1 noiembrie.

Cererile depuse din data de 21 noiembrie vor conduce la acordarea ajutorului începând cu data de 1 decembrie.

Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:

– Între 250 lei  – 25 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale;

– Între 500 lei – 50 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie electrică;

– Între 320 lei – 32 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței combustibili solizi şi/sau petrolieri;

Procent cuprins între 10-100% din valoarea consumului lunar pentru  consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică în sistem centralizat.

Cuantumul suplimentului pentru energie, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:

       a) 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;

   b) 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;

   c) 10lei/lună pentru consumul de energie termică;

   d) 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri


Important!!!

Actele necesare detaliate de către DAS Brașov sunt obligatorii, neprezentarea unuia dintre acestea conducând la imposibilitatea stabilirii dreptului cuvenit.

Telefon de contact 0723 661208 sau 0368 469995, interior 841.