Se semnează contracte pentru primele două loturi ale autostrăzii Sibiu – Făgăraș

Ministerul Transporturilor, prin CNAIR va semna miercuri și vineri contracte pentru construirea a patru loturi de autostradă cu o lungime totală de 74 de kilometri, acesta fiind recordul anului în ceea ce privește atribuirea contractelor pentru drumuri de mare viteză într-o singură săptămână.

Astfel, miercuri, la Buzău se semnează contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Moldovei cu o lungime de 14 kilometri, iar vineri la Ministerul Transporturilor contractele pentru primele două loturi ale Autostrăzii Sibiu -Făgăraș respectiv lotul Suplacu de Barcău-Chiribiș pe Autostrada Transilvania, cele trei loturi având o lungime totală de 60 kilometri.

Raportat la numărul de kilometri ziua de vineri, 24 noiembrie când se semnează contracte pentru 60 de kilometri de autostradă este depășită de semnarea pe 28 decembrie 2022 a contractelor pentru toate cele trei loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău.

După doi ani pierduți în contestații și la a patra desemnare (Trameco, Nurol, Tekfen), contractul pentru lotul 3 Pietroasele-Buzău va fi semnat miercuri, la Consiliul Județean Buzău în prezența premierului Marcel Ciolacu și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu respectând borna din PNRR : decembrie 2023, termen limită la semnarea contractelor.

Este ultimul lot rămas fără constructor de pe întreaga lungime de 320 km. dintre Ploiești și Pașcani. Firma are termen de execuție 20 de luni de la momentul emiterii Ordinului pentru Începerea Lucrărilor (OIL). În funcție de condițiile meteo, constructorul ar putea începe lucrările pregătitoare, deminare, descărcarea arheologică etc. până în martie, la startul sezonului din construcții.