Secţia modulară de la Spitalul Judeţean Braşov a fost redeschisă, pe fondul creşterii cazurilor de COVID-19

Autoritățile sanitare au anunțat o creștere a numărului cazurilor de COVID-19.

În acest context, la Spitalul Județean Brașov a fost redeschis modularul din curtea unității spitaliceşti.

Secția ATI COVID modular s-a deschis și în momentul de față sunt internați șapte pacienți din care trei sunt ventilați mecanic și patru sunt pe O2. Dintre aceștia, șase sunt veniți direct de la domiciliu și unul din spitalul de la Zărnești„, a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU Brașov.

În condițiile în care numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere în această perioadă, după cum au anunțat autoritățile sanitare, la Spitalul Judeţean Braşov a fost redeschis modularul din curtea unității.

În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov am deschis partea de modular COVID.  Momentan avem doar cinci pacienți internați. Se prezintă pacienți care au și simptome  COVID și fie rămân la noi în spital, fie sunt transferați către Spitalul de Boli Infecțioase sau alte spitale din zonă sau acasă, în funcție de gravitate, bineînțeles”, a declarat Managerul Spitalului Județean, Emil Mailat, pentru radiobrasovfm.ro

Reprezentanții instituțiilor sanitare atrag atenția că este o perioadă în care trebuie luate măsuri suplimentare de protejare a sănătății de către fiecare cetățean

Cazurile de Covid sunt în creștere. Totuși, ce putem remarca, nu avem cazuri severe, nu avem internați în terapie intensivă și încă n-avem raportate decese, dar atragem atenția populației să respecte regulile de igienă, să poarte mască în spații aglomerate. Este o recomandare, dacă prezintă simptome, să stea acasă, să meargă la medicul de familie, să inițieze tratament încă de la primele simptome, tocmai pentru a nu ajunge să se agraveze boala și să necesite internare. Deocamdată, atâta timp cât nu avem declarată stare de risc epidemiologic, nu vom discuta de un lockdown. Vedem ce măsuri se vor discuta la nivelul Ministerului Sănătății și deciziile se vor lua la nivelul respectiv”, a declart pentru sursa citată, directorul DSP Brașov, dr. Claudia Bularca.

Potrivit raportului zilnic al Direcției de Sănătate Publică Brașov, la ora actuală incidența cumulată a cazurilor de covid-19 este de 1.63 la mie în municipiul Brașov (cu aproximativ 475 de cazuri pozitive din cele peste 850 în întreg județul).