Ședințele de psihoterapie pentru copii se decontează din 2023

Statul a început decontarea serviciilor de psihoterapie pentru copii din ianuarie 2023 în limita a 10 ședințe de câte 50 de minute, pentru o perioadă de cel mult 120 de zile. Măsura face parte din programul național „Din grijă pentru copii“.

În cadrul programul național „Din grijă pentru copii“, din ianuarie 2023, copiii care au nevoie de psihoterapie pot beneficia de ajutor de la stat. Consultațiile și ședințele de terapie vor fi decontate de stat prin intermediul agențiilor pentru plăți și inspecție socială din fiecare județ. Durata programului este de 2 ani și va beneficia de un buget de aproape 6 milioane de euro.

Copiii din România pot beneficia – în premieră – de consiliere psihologică și psihoterapie în mod gratuit. Peste 70.000 de ore de terapii – intervenție psihologică și psihoterapeutică – sunt disponibile copiilor din România prin intermediul Programului Național al Guvernului „Din grijă pentru copii“, arată comunicatul de presă al guvernului.

Hotărârea de Guvern privind aprobarea metodologiei de decontare a serviciilor de intervenție psihologică și psihoterapeutică și modalitățile de înscriere în Programul național „Din grijă pentru copii“ a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 25 noiembrie 2022.