Specialiștii susțin că angajații vor lucra doar 3 zile pe săptămână și vor trăi până la 100 de ani cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Angajații vor lucra doar 3 zile pe săptămână și vor trăi până la 100 de ani cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

Este declarația făcută de șeful gigantului bancar JP Morgan. Potrivit acestuia, inteligența artificială va remodela puternic piața muncii și va aduce schimbări majore în ritmul și obiceiurile angajaților. 

Cunoscut drept un susținător feroce al carierei de lungă durată și al muncii la birou, șeful gigantului bancar JPMorgan, Jamie Dimon, are acum o viziune surprinzătoare. Acesta crede că viitoarele generații de angajați ar putea lucra cu o zi și jumătate mai puțin în fiecare săptămână, datorită inteligenței artificiale. Adică aproximativ 3 zile și jumătate pe săptămână.

Tehnologia înlocuiește întotdeauna locurile de muncă. Copiii tăi vor trăi până la 100 de ani și nu vor avea cancer din cauza tehnologiei și, literalmente, probabil că vor lucra trei zile pe săptămână”, spune directorul JP Morgan în cadrul interviului.

Dimon susține că tehnologia va îmbunătăți considerabil mediul de afaceri și obiceiurile de pe piața muncii și va contribui semnificativ la un echilibru mai solid între viața profesională și viața personală a angajaților. 

Mai mult, angajații băncii se folosesc deja de inteligența artificială pentru multe dintre activitățile zilnice. Cea mai importantă dintre ele este identificarea eventualelor erori în tranzacții. Una dintre cele mai mari companii bancare din lume a declarat recent că milioane de locuri de muncă vor fi desființate în SUA, ca urmare a progresului inteligenței artificiale,potrivit realitatea.net.