Sprijin pentru Aeroportul Brașov

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a discutat, marţi, cu comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, europarlemntarul Siegfried Mureşan şi cu directorul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, Alexandru Anghel.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea a transmis că obiectivul discuţiilor a fost de a include Aeroportul Brașov în rețeaua europeană de transport TEN-T.

Ne-am concentrat pe găsirea sprijinului şi oportunităţilor de finanţare pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG). Comisarul Adina Vălean ne-a sfătuit să ne orientăm către finanţări pentru mobilitate duală civil-militară prin programul CEF (Connecting Europe Facility), cu obiectivul de a include aeroportul în reţeaua europeană de transport TEN-T„ , a declarat Adrian Veştea pe Facebook.

El precizează că, în cadrul discuţiilor, a prezentat progresele recente ale Aeroportului Braşov-Ghimbav, în special extinderea platformei de parcare aeronave, având în vedere colaborarea cu baza NATO de la Cincu.

Siegfried Mureşan a confirmat că în Parlamentul European se discută despre alocarea de fonduri pentru mobilitate, iar directorul aeroportului a subliniat importanţa extinderii platformei de parcare aeronave şi colaborarea cu autorităţile locale. Am încredere că vom obţine sprijinul necesar pentru a transforma Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav într-un hub regional de conectivitate europeană„, a mai scris ministrul Dezvoltării.