Ştefan Hruşcă ajunge și la Braşov. Unde va colinda artistul?

Ştefan Hruşcă ajunge din nou la Braşov. Va colinda la Teatrul Dramatic.

Artistul al cărui nume este sinonim cu colinda a mărturisit că, în copilărie, se bucurau de sărbătorile de iarnă cu foarte puțin  și este trist când vede cum tradiția se pierde de la an la an.

Ştefan Hruşcă s-a născut la 8 decembrie 1957, în localitatea Ieud din judeţul Maramureş. S-a îndrăgostit de muzica folk în perioada în care era elev la Liceul Pedagogic din Sighetu Marmaţiei, unde studia vioara.

A început să studieze chitara la început autodidact, apoi cu un profesor. Traseul artistic al lui Ştefan Hruşcă a început în 1981, odată cu debutul în Cenaclul Flacăra, în acea perioadă fiind profesor la Şcoala nr. 1 din Borşa. După debutul în Cenaclu, a devenit membru permanent al acestuia, lansând multe melodii îndrăgite de public, între care binecunoscuta ”Rugă pentru părinţi”, care i-a marcat destinul de folkist.

Cu Cenaclul Flacăra a susţinut, în perioada 1981-1984, peste o mie de spectacole în toată ţara. În 1984 a părăsit Cenaclul, deja obţinuse Marele Premiu al Muzicii Folk (1982), Premiul pentru Creaţie (1983), Premiul pentru întreaga activitate (1984), potrivit site-ului http://www.bestmusic.ro.