Studenții vor plăti mai mult pentru cazarea în cămine

Un student bugetat va plăti 445 de lei pe lună pentru un loc într-un cămin din Complexul Memorandului sau 455 de lei pentru un loc într-un cămin din Colina Universității Transilvania din Brașov.

Studenții de pe locuri cu taxă vor plăti cu 200 de lei în plus peste taxa studentului bugetat.

De ce există aceste scumpiri?

Anul trecut, se poate verifica acest lucru, noi am furnizat căldură în toate căminele Universității începând cu 2 octombrie, până pe 31 mai, deci opt luni, în condițiile în care tarifele la gaz sunt foarte mari. Tarifele la gaz au crescut de cinci ori față de acum 2 ani. În primul rând de aici vine cheltuiala foarte ridicată. De asemenea și celelalte servicii. Nu mai discutăm de utilități, electricitate ș.a.m.d.”, prof.dr.ing. Daniel Munteanu, UnitBv

Pe cele 3300 de locuri, conducerea Universității a inițiat un sistem de confirmare.

Am dorit o confirmare prin plată anticipată a locului primit. Practic, oricum se plătea anticipat la cămin, dar acum am cerut acest lucru și pentru prima lună, pentru că în anii anteriori, deși studenții care primeau cazare își confirmau locul, ne trezeam cu foarte mulți care nu erau prezenți, efectiv, în prima zi de cazare și atunci, practic, rămâneam cu locuri neocupate, pe care le gestionăm destul de dificil ulterior, în sensul de a le ocupa”, a mai spus prof.dr.ing. Daniel Munteanu.

Cazarea studenților se desfășoară în perioada 29 septembrie – 1 octombrie.