SUA trimite USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion al lumii, în Marea Mediterană

Secretarul american al Apărării, generalul Lloyd Austin, a anunţat că SUA trimite USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion al lumii, în Marea Mediterană pentru a sprijini armata israeliană.

Generalul Lloyd Austin a explicat că guvernul SUA va pune „rapid” la dispoziţia armatei israeliene echipamente şi resurse suplimentare, inclusiv muniţii.

Gândurile mele continuă să fie alături de poporul israelian și de numeroasele familii care au pierdut persoane dragi în urma atacului terorist abominabil al Hamas. Astăzi, ca răspuns la acest atac al Hamas asupra Israelului și în urma unor discuții detaliate cu președintele Biden, am ordonat mai multe măsuri pentru a consolida poziția Departamentului Apărării în regiune pentru a susține eforturile de descurajare regională.

Am ordonat deplasarea Grupului de atac al portavioanelor USS Gerald R. Ford în Mediterana de Est. Acesta include portavionul USS Gerald R. Ford (CVN-78), crucișătorul cu rachete ghidate din clasa Ticonderoga USS Normandy (CG 60), precum și distrugătoarele cu rachete ghidate din clasa Arleigh-Burke USS Thomas Hudner (DDG 116), USS Ramage (DDG 61), USS Carney (DDG 64) și USS Roosevelt (DDG 80). De asemenea, am luat măsuri pentru a spori escadrilele de avioane de luptă F-35, F-15, F-16 și A-10 ale Forțelor Aeriene ale SUA din regiune. Statele Unite mențin forțe pregătite la nivel global pentru a consolida și mai mult această postură de descurajare, dacă este necesar.”

În plus, guvernul Statelor Unite va pune rapid la dispoziția Forțelor de Apărare ale Israelului echipamente și resurse suplimentare, inclusiv muniții. Prima asistență de securitate va începe să se deplaseze astăzi și va sosi în zilele următoare.