Suma de bani pe care o primește Nadia Comăneci, la vârsta de 62 de ani, de la statul român 

Nadia Comăneci, legenda gimnasticii mondiale, continuă să primească recunoașterea pentru realizările sale excepționale în sport prin renta viageră maximă oferită de statul român.

Fosta gimnastă, acum în vârstă de 62 de ani și stabilită în Statele Unite, beneficiază de o sumă lunară semnificativă pentru performanțele sale olimpice. 

Conform informațiilor disponibile pe platforma sport.gov.ro, Nadia Comăneci primește o sumă lunară de 16.635 de lei.

Aceasta este renta viageră maximă admisă, o sumă pe care o primesc și alte foste gimnaste de renume ale României, cum ar fi Gina Gogean, Sandra Izbașa, Andreea Răducan, Daniela Silivaș și Simona Amânar.

Aceste plăți sunt un gest de apreciere pentru contribuția lor remarcabilă la sportul românesc și mondial. 

Recent, Guvernul României a implementat măsuri de austeritate pentru anul 2024, stabilind că sumele acordate sub formă de rente viagere sportivilor nu vor crește în acest an.

Astfel, rentele viagere se vor menține la nivelul celor din decembrie 2023, conform Ordonanței de Urgență Nr 115/2023.

Această decizie reflectă eforturile statului de a gestiona echilibrat bugetul, chiar și în domeniul sportului. 

Sportiva a intrat în istoria gimnasticii mondiale la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, unde a obținut prima notă de 10 din istoria acestui sport.

De-a lungul carierei sale, Nadia a acumulat 25 de medalii la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale și Europene, dintre care 16 de aur.

S-a retras din activitatea competițională în 1984, lăsând în urmă un palmares impresionant și un nume de referință în sportul mondial. 

Nadia Comăneci continuă să fie o prezență marcantă în lumea sportului, după cum a demonstrat recent la gala Premiilor Laureus.

Acolo, a avut ocazia să interacționeze cu personalități de top din lumea sportului, inclusiv cu starul lui Real Madrid, Jude Bellingham, și cu tenismanul Carlos Alcaraz.

Prezența sa la evenimente de acest calibru subliniază statutul său de legendă sportivă și influența continuă în lumea sportului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!

Sursa: realitatea.net