Surpriza pregătită pentru români: încă două zile libere în plus. Când vor fi acestea?

Veşti bune pentru angajaţii de la stat. Guvernul dă încă două zile libere în plus pentru anul 2024, față de cele de care știam până acum.

 

Aşadar, anul viitor zilele de 16 august şi 27 decembrie vor fi libere. Până acum, era liber pe 15 august, de Sfânta Maria, dar pentru că această sărbătoare cade într-o zi de joi, se va face punte, iar bugetarii vor avea o minivacanţă de 4 zile.

Tot o punte va fi şi în decembrie de Crăciun pentru ca 27 decembrie cade intr-o vineri. De această dată vacanţa va avea 5 zile. Dar să privim tot calendarul. Ianuarie aduce cele mai multe libere din an- 5 zile. Anul începe tradiţional cu două zile libere pe 1 şi 2 ianuarie. Paştele ne aduce alte 4 zile libere. Anul viitor, sărbătoarea va pica pe 5 mai, aşa că vom avea liber şi vineri, dar şi luni, plus weekendul, evident.

Fix înainte este şi 1 mai, Ziua Muncii, sărbătorită…fără muncă, iar la o lună distanţă, Ziua Copilului. Cu toate astea, anul viitor din cele 17 zile declarate libere, doar 10 pică în timpul săptămânii.