Sute de studenți străini ajung de Halloween la Brașov și Râșnov

Aproximativ 800 de studenți din toată Europa vor petrece trei zile la Brașov și Râșnov, la evenimentul „Halloween in Transylvania”, organizat prin proiectul Erasmus+.

La numai doi pași de Castelul lui Dracula, cum este cunoscut în Vest Castelul Bran, Brașovul și Râșnovul vor găzdui între 26 și 28 octombrie evenimentul „Halloweeen în Transylvania”.

Chiar dacă vorbim de o sărbătoare foarte puțin cunoscută în România până în urmă cu câțiva ani, când a fost importată din America, evenimentul de Halloween își propune să promoveze cultura și istoria națională în rândul tinerilor.

În primele două zile de „Halloween in Transylvania”, agenda include vizite la cele două castele, „Erasmus Generation Summit”, un eveniment care se va desfășura la Râșnov. Proiectul l-am realizat împreună cu Europe Direct Râșnov și am pornit de la ideea că trebuie să avem un mix de activități, încât să fie încântați toți participanții și să poată avea experiențe diverse”, a precizat Adrian Boldianu, managerul proiectului.

Între activitățile interesante pregătite pentru tineri sunt unele legate de tradițiile de Halloween, cum este atelierul de sculptat dovleci sau cel în care sacoșele vor fi pictate cu motive de Halloween.